Dogdance Winter Show 2013

30.01.2013 12:35

Krásne zasnežený druhý ročník súťaže ukázal divákom temperamentné tance, obľúbené príbehy, aj extra-šikovnosť mladučkýchdogdanceriek.  Pätnásť súťažiacich v súťaži a 14 postupových skúšok, to všetko sa zmestilo do náročného nedeľného dopoludnia.

Rovnako ako minule, sa tohoročná Winter Show začala postupovými skúškami. Skúšky skladali nové, ale aj ostrieľané dvojice, žiaľ z celkového počtu 14 skúšok útržili tímy vysoký počet diskvalifikácií, až osem. Tie boli spôsobené či už drobnými chybami psovodov, vynechaným cvikom alebo prislabou koncentráciou psíka.

Súťažiace dvojice sa rozdelili do troch kategórií so zhodným počtom pretekárov, po päť. S povolenou motiváciou psíka vo Fun štartovali šteniatka či neskúsení psovodi, ktorí sa onedlho ukážu na oficiálnych pretekoch. Prvýkrát predviedla verejnosti svoju madú Tessu (Anastasia Chimney Sweep) Janka Bakonyiová, ktorá reprezentovala SR na majstrovstvách Európy, rovnako ešte takmer-šteniatko, Marleyho (Ping-Pong Aibara), predviedla dcéra Aďky Tomekovej, Aďka mladšia. Aďkina kamarátka Sonka Koleňáková zase tancovala s mladučkou Fly (Bubble Terra Vera). Talentovaným dievčatám nezostala nič dlžná ani Lucka Piatnicová, ktorá si na svoju absolútnu dogdancingovú premiéru pripravila nápadité čertovské vystúpenie so svojou kríženkou Shelly. A na záver, síce trocha nezvyčajne, no to dojemnejšie, sa v rytme Nohavicovej Grónskej zimy predstavila Alexandra Slobodová nielen s desaťmesačným borderákom Sunnym, ale aj s 5-ročným synom Kubkom, ktorý predvádzal cviky spoločne so Sunnym.

Kategória začiatočníkov príjemne prekvapila aj rozhodkyne Šimonu Drábkovú a Danielu Šiškovú. Aj tu sa predstavili nové tváre a aj rozhodne najpôsobivejší zjav na celej akcii, červenovláska Simona Mikulášová s írskym setrom Maronom v írskych tónoch Lord of the Dance. Z iného súdka, zo zábavného, volila indiánsku choreografiu Monika Mlčáková so svojim úžasným čivaviakom Erikom (Erik Molendo Údolí Vrchlice). Tretie miesto obsadila Simona Minarovičová s borderkou Nessi, druhé Aďka Tomeková s borderkou Lunou. Prvenstvo si hneď na svojom debute odniesla perspektívna dvojica Nikola Detáriová a borderka Blissa (Blissa Unis Kynopolis), ktorá predviedla krásnu choreografiu v ľudovom kroji na pesničku od Kristíny – Horehronie.  

V kategórii Freestyle pokročilí tiež štartovala jedna česká pretekárka, Kája Němečková s borderkou Nessie, temperamentá hudba a tanec im vyniesli peknú tretiu priečku, hneď za Aďou Tomekovou s Teddym, ktorí sa na túto súťaž odeli do šiat divokého západu. Monika Olšovská, ktorá opäť neohrozene vykročila po na prvý stupienok, si tentokrát vybrala náročné, no o to veselšia stvárnenie Ezopovej bájky Havran a líška.

Dogdancing Club Slovakia ďakuje Fitminu za podporu celej súťaže a za krásne ceny pre súťažiacich.